Judina Bruinsma

Judina Bruinsma

Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door het materiaal klei, met zijn eindeloze mogelijkheden. Na de kunstacademie en de vrije academie waar ik eerst vooral beelden naar model geboetseerd heb, Om meer vakkennis op te doen heb ik de opleiding voor pottenbakker in Gouda gedaan. Hier leerde ik zowel draai- als handvormtechnieken en decoratie- en glazuurtechnieken. Al tijdens de opleiding ben ik stage gaan lopen bij een pottenbakkerij, waar ik uiteindelijk ca 10 jaar ben gebleven, en waar ik lessen en workshops heb verzorgd.

Inmiddels heb ik al een aantal jaren mijn eigen atelier, waar ik met plezier lessen en workshops verzorg, voor kinderen en volwassenen, voor grote en kleine groepen.

En  waar ik zowel met de handvorm als wel achter de draaischijf werk. Ik mag mijn werk graag versieren met  stempels en maak veelal gebruik van kleurige glazuren die ik op steengoed temperatuur bak.

Steengoed is op hogere temperatuur gestookt dan aardewerk en daardoor sterker. Ik werk ook veel in opdracht, zodat mensen iets naar eigen wens, smaak, kleur of maat kunnen bestellen. Kijk  voor voorbeelden hiervan  op mijn website.

Contact

Mijn werken