Alain Ulmer

Alain Ulmer

“Door de zoeker van de camera wordt de wereld in stukken werkelijkheid verdeeld, die een aantrekkingskracht op mij uitoefent. Als ik een mooi, vreemd of spannend beeld probeer vast te leggen, ervaar ik een gevoel van geluk. De emoties tijdens een opname zijn intens, bijna mystiek. De zoektocht naar schoonheid is op zichzelf al een genot.”

Alain Ulmer is in 1949 geboren in Chazelles sur Lyon, Frankrijk. Hij woont en werkt sinds 1970 in Nederland. Decennia lang was hij werkzaam als natuurgids en gediplomeerd fotograaf bij de gemeente Rotterdam. Nog steeds wordt gebruik gemaakt van zijn fotografie. Zijn werk komt dan ook regelmatig terug in gemeentelijk voorlichtingsmateriaal zoals folders, tentoonstellingen, boekjes, et cetera. Alain Ulmer is aangesloten bij fotoclub AFV Vlaardingen.

De werken van Alain Ulmer geven een goed overzicht van zijn zoektocht naar de esthetiek van lichtval en vorm. De inspiratiebronnen waar hij uit put zijn spontane natuurlijke of menselijke taferelen, vaak binnen de puurheid van het Franse platteland.

In PDF: de brochure behorende bij de expositie van Alain Ulmer bij de Europese Commissie Brussel, 25 mei – 15 juni 2012.

Contact

Mijn werken